26 Mayıs 2013 Pazar

Tatilde Okumak İçin Çocuk Kitapları

Bir dönemi daha geride bıraktık okullar tatil olmak üzere çocuklar için eğlenceli kitaplar buldum şimdi onları size aktaracağım.



Çitlembik Yayınları çocuk kitapları serisine bir yenisini ekledi: Gökkuşağı. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan kitap, 3-6 yaş arası çocuklara renkleri tanıtmayı amaçlıyor. Bir gökkuşağı gören küçük kız onu takip etmeye çalışıyor. Bu sırada gördüğü renklerin kendisine anımsattıklarını sayıyor. Günlük hayattan, çocukların kolay hatırlayacağı örneklerle, neşeli çizimler yardımıyla öğretiyor renkleri Gökkuşağı .


                                                                           



Yazar Gary Paulsen'ın ödülü kitabı Ormanda Tek Başına'nın devamı! Brian iki yıl önce elinde sadece küçük baltası olduğu halde,tek başına elli dört gün boyunca vahşi doğada kalmıştı.Şimdi hükümetin resmi görevlileri aynı şeyi yine yapmasını,hayatta kalmasını sağlayan teknikleri astronotlar,pilotlar ve askerler de öğrenebilsin diye vahşi doğaya dönmesini istiyordu. Bu defa psikolog Derek Holtzer de bu süreci gözlememek üzere yanında olacaktı.Ancak ormana varmalarından kısa bir süre sonra çıkan azgın bir fırtınada üstüne yıldırım düşen Derek komaya girdi.Üstelik bu esnada telsizleri de yandı ve çalışmaz hale geldi.Brian,Derek'ın eğer hemen doktora ulaştırılamazsa kısa bir süre içerisinde susuzluktan öleceğini biliyordu.Tek umudu bir sal yayıp Derek'ı insanların bulunabilceğini düşündüğü bir yere taşımaktı. Brian ikinci kez vahşi hayatın ortasında hayatta kalmayı başarabilecek,dahası başka bir insanın hayatını kurtarabilecek miydi?


                                                                    




Her çocuğun severek okuyacağı, her anne-babanın ilgisini çekecek gerçek bir yaşam öyküsü…
Belki de çocuklarımızın istediği şey, sorunlarına illa bir çözüm bulmamız değil, sadece oturup onları dinlememizdir… Çocuğunuz bu kitabı elinize tutuşturuyorsa, size anlatmak istediği bir şeyler var demektir. Irmak, çocukluk yıllarını neşe içinde geçirenlerden değil. Çünkü onunkisi sıradan bir çocukluk değil. Annesiyle babasının ayrılması ve her ikisinin de yeniden evlenmiş olması yetmezmiş gibi, cezaevindeki baba hasretiyle de yaşamak zorunda kalıyor. Annesi, ikinci babası ve kardeşiyle paylaştığı hayat baba özleminin gölgesinde yaşandığından birşeyler hep eksik kalıyor. Irmak tüm yaşadıklarını tek dostu olarak gördüğü güncesi 'Berfin Ceren'le paylaşıyor. Bu duygular Irmak’a ait olsa da bu kitapta yaşananlar, benzer duyguları yaşayan her çocuğa ayna tutuyor.

                                                                         



Her gece yatmadan önce annesi kıza sorar, “Bu gece rüyanda ne görmek istiyorsun, küçüğüm?” diye. Küçük kız da anlatır: “Kuzey Kutbu'nu, rengarenk atları, uzayı...” Biz de her gece küçük kızla birlikte, onun rüyalarına doğru bir yolculuğa çıkarız...


                                                                 



Lodos da babası gibi cesur bir kaptan olmak istiyor, ama babasına göre önce büyümesi gerek!
Lodos, bir gece "Ben yeterince büyüdüm" deyip ve gizlice babasının kayığına atlıyor ve denize açılıyor. Yolculuğu ise beklediğinin tam tersi gibi geçiyor. Daha ertesi gün kendisini bir canavarın fenerini kendi tükürüğüyle parlatırken buluyor. "Kaptan değilim ben; köleyim," diye ağlıyor.
Lodos'un kendisini bu durumdan nasıl kurtardığını, Çikiriki ve Barnabas'ın ona nasıl yardım ettiğini heyecanla okuyacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder